Salman's FotoPage
s3photomedia - moderate photographer
By: Salman Sulong

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 18-Dec-2008 05:19 Email | Share | | Bookmark
Gone is gone..



yang lepas tu mana bleh undur balik. Se setan mana pun, sejijik mana pun.. yang lepas tu biar le lepas..

Ibarat kentut, wala sebusuk pekung, kentut telur hijau skali pun, amik la masa sdikit.. nanti busuk itu akan pergi juga.. dan lepas tu, kalu nak kentut lagi, pandang la dulu kiri kanan depan belakang (belakang paling penting).

satu cerita benar: seorang perempuan ni naik keter ngan pakwe dia. pastu jalan punya jalan, dia tertido. Bila keter berhenti kat stesen minyak, dia perasan pakwe dia kuar. Pastu dia pun kentut la. Tingkap keter bukak luas plak tu. Tetiba dia perasan, ada mamat tepi tingkap dia berlaku ke belakang. Mamat itu ialah pump attendan yang ada di tepi pintu yang dia tak perasan. Dia tak perasan mamat tu ada, tapi mamat tu perasan minah lawa ni kentut kuat dan berbaur lebih dari ambi pure. Minah ni cuma concern pasal pakwe dia dan langsung tak perasan orang lain. Faedahnya ialah muka dia merah padam je bila attendan tu senyum2 je kat dia bila keter bergerak dari stesen minyak tu..

Mungkin kita sendiri ada silap atau cuai atau ter'jahat' dalam kelakuan atau apa yg kita buat. Minta la maaf..minta la ampun.. dan jangan ulangi. Andai kata ada peluang utk tebus, kita buat la something yang baik. Contohnya jika kita lewat bangun subuh, lepas qada' tu, ringan2kanlah berdoa lebih skit atau mngaji atau baca ma'thurat. Itu dengan Allah..

Kalu silap ngan manusia, bagaimana pula?


Friday, 7-Nov-2008 14:05 Email | Share | | Bookmark
Rightenous Path?



jangan pernah mengalah dalam mencari jalan yang lurus..
jangan pernah putus asa dalam mencari rahmat dari Yang Maha Kudus
jangan pernah berhenti dalam mencari petunjuk terus menerus..

sesakit mana pun jalan itu, andai kata ia benar dan diredhaiNya,
maka it worth more than anything in the universe.


Walaupun fotopages ni israel mari, buleh aje kita gunakan ia utk mengajak orang sama2 menghayati hidup ni secara muslim sebenar dalam agama islam sebenar.

Microsoft bukan islam yg punya, yahoo pun bukan.
Dell pun bukan, Apple Mac pun bukan.
Pendek kata, berapa kerat yg kita bleh claim, ini totally muslim yg punya?

Mmg tak dinafikan, fotopages ni diwujudkan mungkin ada niat tak baik yg terselindung dan ramai muslim2 terjebak ke dalamnya..
Akan tetapi, sebagai orang yang turut sama terkecimpung dalam fotopages ni, elok juga kita bersama2 dari dalam untuk meluaskan syiar Allah dan ajaran Baginda Muhammad.

Salah ke? Tak kan?




Sunday, 2-Nov-2008 05:24 Email | Share | | Bookmark
HDR



entah apa yg dibikin dengan gambo ni pun tatau..
bestt woo kter ni..


Friday, 17-Oct-2008 09:09 Email | Share | | Bookmark
Minta Lesen B full satu!

 
 
 
View all 26 photos...
Suatu hari di Tempat Ujian lesen memandu di tapak BITARA.

ramai gak org test.. pada hari ni, ialah hari last utk test motor sbelum raya..
andaikata fail lagi, maka akan repeat selepas raya.. maka tak bleh la dapat lesen raya sebagai tambahan kepada baju raya, kasut raya dan songkok raya..

layan je la..

gambar2 diambil guna lens 105mm 1.8 (pinjam).


Thursday, 18-Sep-2008 07:06 Email | Share | | Bookmark
Puasa is puasa..

Puasa tetap puasa..
tapi jangan sekadar dapat lapar dan dahaga..







[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net